Lente in aantocht!

Dit jaar is de komst van het voorjaar en de zomer specialer dan in de afgelopen decennia. Terwijl de kracht van de zon toeneemt, zal het coronavirus verzwakken. Het voelt alsof de elementen met ons meevechten. Onredelijk lang is het veel te koud voor de tijd van het jaar, maar het maakt het toch iets dragelijker als je je bedenkt dat juist hierdoor minder mensen naar buiten gaan en het virus minder kans krijgt om zich te verspreiden. Er zijn al te veel offers gebracht, mensen zijn overleden en bedrijven zijn failliet gegaan. Hoewel mensen zeer veerkrachtige wezens zijn, is het bijna onmenselijk om niet geraakt te zijn door het sombere afgelopen jaar. Het is dan ook een prettige gedachte dat we nog maar heel even vol hoeven te houden, zodat de zon straks ook sterk genoeg is om onze sombere gedachten te laten smelten en ons te voorzien van nieuwe energie!

Bij ICE merken we ook op kantoor dat het mooie weer eraan komt. Veel bedrijven bellen ons in deze tijd, omdat ze op zoek zijn naar extra personeel. Ondernemers bereiden zich voor op het einde van het coronatijdperk en kunnen niet wachten weer gas te kunnen geven met hun bedrijf. Daarnaast zijn er natuurlijk ook gewassen die verzorgd en geoogst moeten worden. Een aardbei, komkommer of tomaat groeit tenslotte niet minder snel tijdens een lockdown. Hoewel veel banen in de coronacrisis verloren gaan, verwacht ICE dit jaar niet minder vacatures te hebben. Sterker nog: Er zijn op dit moment meer mensen bij ICE aan het werk dan precies één jaar geleden!

 

Elke keer dat op het ICE kantoor de telefoon gaat, kan het zomaar een leuke werkgever zijn die op zoek is naar jou! Een paar weken geleden belde er ook weer zo’n leuke werkgever. Een ondernemer die ik al heel lang ken, belde mij om te vragen of ik ook mensen kon vinden die het leuk zouden vinden om op Sint-Eustatius te werken. Hij heeft namelijk een hotel gebouwd en het terrein moest nog klaar worden gemaakt voor oplevering. 7 aanpakkers dacht hij nodig te hebben voor een periode van 8 weken. Toen de kantoormedewerkers van ICE de vacature onder ogen kregen, regende het al snel verlofaanvragen op mijn bureau. Een eiland in de Caribbean met precies nul corona-besmettingen, daar wilde we eigenlijk allemaal wel naar toe. Uiteindelijk hebben we de harde conclusie moeten trekken dat wij zelf niet de ideale medewerkers voor onze klant in Sint-Eustatius zouden zijn. Gelukkig hebben onze recruiters 7 avontuurlijke mannen gevonden die onze plek in willen nemen. Na de nodige coronatests zijn zij op tweede Paasdag in het vliegtuig gestapt. Hopelijk kan ik jullie in de volgende nieuwsbrief vertellen hoe het met de mannen gaat, want wij zijn natuurlijk heel erg benieuwd…

 

Ondertussen moet ICE zich ook voorbereiden op de toekomst. Wij merken dat een tekort aan huisvesting een steeds groter probleem wordt. De huizenmarkt is in Nederland overspannen, en het ziet er niet naar uit dat dit de komende tijd veel zal verbeteren. Veel van onze medewerkers zijn op zoek naar betaalbare huisvesting met meer privacy. Om hierin tegemoet te komen heeft ICE een stuk grond gekocht in Roosendaal. Onlangs hebben we een vergunning bij de gemeente ingediend om hier 150 studio’s voor 2 personen te mogen bouwen. Helaas duren zulke trajecten altijd langer dan je hoopt, maar we blijven alles op alles zetten om dit jaar nog te starten met de bouw. In de volgende nieuwsbrief is er hopelijk weer wat meer bekend…

 

Nu we zicht op betere tijden hebben, wil ik iedereen nogmaals op het hart drukken om alle coronamaatregelen in acht te (blijven) nemen. Vertragen is geen optie meer, dus laten met z’n allen veilig, volle kracht vooruitgaan!

 

Geniet van de zon en blijf positief! 

(Of kan ik beter zeggen: blijf negatief?!)

 

Sophia Vreugdenhil